Ginger Vinegar!

This morning, when I came to the office, I could not help ask ing my Chinese colleagues what was the jar full of black liquid which had been on the counter of the pantry for several weeks…

Ce matin, en arrivant au bureau, je n’ai pas pu m’empêcher de demander à mes collègues chinois ce qu’était le gros bocal rempli de liquide noir qui trônait sur le comptoir de la cuisine depuis des semaines…

20120113-100436.jpg

Click below to see the answer

Cliquez ci-dessous pour voir la réponse

In fact this jar is called ginger vinegar. It is a Chinese tradition when someone has a new born baby. Ginger is supposed to be good for health and especially the mother. What the parents do is they prepare a mixture of Ginger, eggs, pig knuckles, and sweet vinegar. They make it boil and then offer it to their friends or colleagues. This ginger vinegar can last for several weeks and if it is boiled regularly, it can remain for half a year!!! You know what… I will have to try this dish actually!

Cette préparation est appelée vinaigre de gingembre. C’est une tradition chinoise lorsqu’un couple a eu un nouveau né. Le gingembre est bon pour la santé et surtout pour la mère. Les parents préparent donc une potion à base de gingembre, d’oeufs, de jarrets de porc et de vinaigre doux. Ensuite ils font bouillir cette mixture et l’offre à leurs amis ou collègues. Le mélange est comestible pendant plusieurs semaines et s’il est bouilli régulièrement… pendant 6 mois!!! Vous savez quoi… Eh bien Je vais devoir goûter ce plat… !!!

Advertisements

2 thoughts on “Ginger Vinegar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s